Yufka yapımını denemek istiyorum ama ilk defa yapacağım için bazı sorularım var. Malzeme seçiminde unun yüksek protein içeriğine sahip olmasının neden önemli olduğunu merak ediyorum. Ayrıca, hamurun yoğrulma sürecinde ne kadar su eklemem gerektiği konusunda bir ölçü var mı? Dinlendirme sürecinin gerçekten yufkanın açılmasında bu kadar etkili olduğunu düşünüyor musunuz? Son olarak, pişirme aşamasında yufkaların üstünü örtmenin önemi nedir? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
Yufka yapımını denemek istiyorum ama ilk defa yapacağım için bazı sorularım var. Malzeme seçiminde unun yüksek protein içeriğine sahip olmasının neden önemli olduğunu merak ediyorum. Ayrıca, hamurun yoğrulma sürecinde ne kadar su eklemem gerektiği konusunda bir ölçü var mı? Dinlendirme sürecinin gerçekten yufkanın açılmasında bu kadar etkili olduğunu düşünüyor musunuz? Son olarak, pişirme aşamasında yufkaların üstünü örtmenin önemi nedir? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
Cevap yaz